Hírek

Nyaklánc, ami még jobban nővé teszi Önt!

2016.08.17 15:36

Nyaklánc, ami még jobban nővé teszi Önt!

 

A nyaklánc még jobban nővé teszi Önt. Nagyon sok költő írt már verset kedvese nyakáról, ez a testrész magas és vékony, nagyon nőies. A nyaklánc tökéletes dísz ahhoz, hogy kiemelje a nyak szépségét. Az aranyból készült ékszereknek pedig különleges jelentőségük van.

 

Mit jelent az arany?

 

Az arany a periódusos rendszer 79-ik eleme, a nemesfémek királyának tekintik. Ennek egyik oka csillogó szépsége, a másik pedig hosszú élettartama és szívóssága. Nem oldódik savakban, csak a salétromsav és sósav keveréke, a királyvízként emlegetett nitrozil-klorid tud benne kárt tenni.

 

Az arany története szorosan összefügg az emberi kultúra historiájával. Ezt a fémet már a történelem kezdete óta ismerik és használják. Nemcsak ékszereket és dísztárgyakat készítettek belőle, hanem fizetőeszközként is használták. Az aranypénzek mindig a legértékesebb csereáruk voltak, a királyok koronája is aranyból készült. A nemesfém évszázadok alatt lassan a hatalom és a nemesség jelképe lett, az emberi vágyak egyik legkivántabb tárgyává vált.

 

Az arany hatalmára jellemző El Dorádó története. A dél-amerikai indiánok hamar észrevették, hogy a spanyol hódítókat mennyire vonzza az arany, mi mindent megtennének érte. Ezért kitaláltak számukra egy mesét: bent a dzsungel mélyén létezik egy birodalom, aminek a neve El Dorádó, magyarul az "aranyozott", ahol még az utcák is aranyporral vannak borítva. A spanyol hódítók az arany reményének bűvöletében egyre másra szervezték a felfedező utakat a csodás ország meghódítására és még elődeik halála vagy eltűnése sem risztotta őket vissza. Az arany ragyogásának senki nem tudott ellenállni. Ez manapság is így van, egy arany nyaklánc csillogása minden tekintetett odavonz, nem lehet tőle szabadulni.

 

Az arany értéke mindig növekszik. Nagymamám minden unokájának ballagásra arany nyakláncot adott, még azoknak is, akik nem nagyon viseltek ékszert. Őt nem is a divat vagy a tárgy szépsége motiválta, hanem saját élete, amiben a történelem végigkergette őt egész Európán. Tudta, hogy az arany ékszer mindig érték, mindig lehet rá támaszkodni.

 

És mit jelent az arany nyaklánc?

 

Az arany nyaklánc egyet jelent az elegáns nőiességgel, a stílussal. Ennek az ékszernek nagyon sok változata létezik. Lehet egy egyszerű lánc medállal vagy pedig vastagabb, kicsit egyiptomi stílusú megoldás. Ez előbbi sokkal visszafogottabb, míg a kicsit extrém fazonú arany nyaklánc inkább vadócabb.

 

De akármilyen is egy arany nyaklánc, két jellemző nagyon illik rá: nőies és vonzó.