Hírek

Donald Trump hatása a tőzsdére

2017.02.09 15:33

Donald Trump hatása a tőzsdére. Mibe érdemes ezután befektetni?

 

Az Egyesült Államok a világ egyik nagyhatalma így érthető, hogy az ottani események nagy  hatással vaannak az összes többi országra is. A legutóbbi fajsúlyos esemény Donald Trump megválasztása volt, ami nem csak meglepte az egész világot, de a tőzsdére is nagy hatással volt.

 

A sokak által vitatott új államfő megválasztásának híre megrázta a tőzsdei piacot is. A hír hallatán romlott a mexicói peso és a dollár értékei is, ezzel szemben javult az aranyé. Az arany mindig is a legjobb befektetések közé tartozott, mert bár ingadozik az értéke, de lényegesen kisebb mértékben mint az értékpapíroké.

 

 

Mint ahogy az a fenti grafikonon is jól látszik a változások mértéke egy tűrhető határon belül mozog. A legalacsonyabb érték 1204.90 USD dollár volt egy unciáért a legmagasabb pedig 1365.40 dollár ugyan ezért a mennyiségért 6 hónapos időintervallumot tekintve.

 

Annak fényében, hogy Donald Trump elnöksége sok drasztikus változást hozhat az arany egy jó befektetésnek tűnik, hiszen ennek értékére kevésbé van hatása a tengerentúli eseményeknek, mint a valutákra vagy értékpapírokra.

 

Mentés

Mentés