Hírek

Az Arany jótékony hatása

2017.02.14 13:45

Az arany jótékony hatása a szervezetre!

 

Sokak számára az arany, csak mint ékszer alapanyagként ismert, éppen ezért szeretnénk megismertetni veled egy másik arcát is. Ha már ezelőtt is hallottál az arany gyógyító hatásáról, akkor is érdemes tovább olvasnod, mert új és izgalmas információkat tudhatsz meg.

 

A nemesfémek egészségre gyakorolt hatását már a középkorban felfedezték, ezért és a mérhetetlen gazdagság ígérete miatt voltak, akik megpróbáltak aranyat előállítani. Természetesen nem jártak sikerrel, azonban a szervezetre gyakorolt kedvező hatásait tovább vizsgálták. Ezeket az elméleteket a modern tudomány is alátámasztotta azóta.

 

Az arany gyógyító hatása

 

Leghatékonyabban arany kolloidként tudjuk hasznosítani  kedvező hatásaiat. Gyakorlatilag desztillált vízben úszkáló apró arany részecskék, melyek mérete igen apró néhány nanométernyi. Az aranyvíznek számos, az egész szervezetre kiterjedő jótékony hatása van.

 

   -   szabályozza a szívműködést

   -   serkenti a vérkeringést

   -   védi az idegrendszert

   -   enyhíti az aszmatikus rohamokat

   -   hatékony gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító

   -   karbantartja az izületeket és csökkenti azok duzzanatát

   -   élesíti az elmét

   -   hatásos depresszió és szorongás ellen

   -   pozitívan hat a libidóra

   -   immunerősítő

 

Mint ahogy látszik, rengeteg problémára nyújt megoldást és ami a legjobb, hogy nincs mellékhatása. Egyes tudósok szerint képes újjáépíteni az idegrendszert sőt megfelelő adagolás mellett duplájára növelheti egy ember élettartamát.

 

Régóta ismert, hogy az ékszerekbe foglalt drágakövek erősítik az arany jótékony hatását és az arany is erősíti az ásványok jótékony hatásait. Ezért sokáig a vezérek és gazdagok kíváltsága volt nagy és látványos ékszereket hordani. Egyes nézetek szerint a csakrák és legfőképpen a napfonat csakrára van jótékony hatása az aranynak. Talán sokan hallottak már ásványokkal gyógyító természetgyógyászokról, akik szintén a testünk energia központjait stimulálják és ezáltal harmonizálják.

 

Arany, mint kozmetikum

 

A fent felsorolt hatások mellett az arany kozmetikumként is felhasználható. Nem csak ékszerként képes szebbé tenni bennünket, mivel sejt regeneráló hatású. Fiatallá és kipihenté teheti bőrünket. Ha mindezt a megfelelő vivő anyaggal és ásványokkal párosítjuk még kiemelkedőbb lesz az eredmény.

 

Tehát az arany külsőleg és belsőleg alkalmazva is igen jótékony hatással lehet egész szervezetünkre. Látványával és rezgésével is pozitív hatásokat vált ki belőlünk.